Články kresťanské. Milujte sa! Články kresťanské - Milujte sa
Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal                Nevezmeš meno Božie nadarmo                Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni                Cti otca svojho i matku svoju                Nezabiješ                Nezosmilníš                Nepokradneš                Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu                Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho                Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho               
Slovenská verziaKresťanský portál

Kresťanské zdroje

 
Akí sme šťastní!
   

Autor: Marián Kováčik,
Milujte sa! 30/2012 → Obsah

Milujte sa!



Ako kresťania sa môžeme veľmi radovať, že dni Adventu a Vianoc pre nás nie sú dňami bezduchého nakupovania, vyvárania, upratovania a hlučných večierkov, ale dňami hlbšieho stretávania sa s naším milovaným Pánom – Ježišom Kristom. Pri krste nám dal nový život, stali sme sa novými ľuďmi a dal nám schopnosť žiť ako Božie deti. Áno, niekedy je taký život tvrdým bojom so svetom či so sebou samými, niekedy zlyhávame... No vždy môžeme vstať, prísť k Bohu a povedať: „Ľutujem. Odpusť mi, prosím...“ Potom napraviť spáchané zlo a znova sa radovať z blízkosti milujúceho Boha.

Je nádherné, že svoj nový život nemusíme prežívať vlastnými silami a sami. Boh nám dáva seba vo sviatostiach, osobitne v Eucharistii, dáva nám seba v členoch rodiny či priateľoch, dáva sa nám vo svojom slove, v spoločenstve Cirkvi. Nikdy nie sme sami. Nikdy sa nemôžeme ocitnúť v takej situácii, kde by sme boli ponechaní na vlastné sily. Boh je vždy s nami. Áno, môžeme sa cítiť osamelí, opustení, ale naša viera nám hovorí (a často si to pripomínajme), že to nie je pravda: „Ja som s vami po všetky dni“ (Matúša 28, 20).

Sme šťastní, lebo Boh je s nami. K tomuto šťastiu však patrí tiež to, aby aj ľudia okolo nás prežívali podobné šťastie, aby aj oni žili s Bohom. Rok viery, ktorý prežívame, nás vedie priamo k tomu, aby sme svoju radosť so života s Bohom prejavovali aj navonok. Aby sme ňou „nakazili“ všetkých, ktorých máme radi. A koho to máme radi? No predsa každého človeka, ktoré v živote stretneme. Lebo ho miluje Ježiš. A my máme milovať každého, za koho Ježiš zomrel. A vstal z mŕtvych!

Aj Milujte sa! sa usiluje prispieť k tomu, aby sme okolo seba šírili radosť zo života s Bohom. Pokúste sa nájsť aj v článkoch tohto čísla povzbudenie k vernejšiemu životu podľa Desatora a podľa Reči na vrchu. Možno vás niektorý text osloví tak, že zatúžite posunúť ho niekomu blízkemu. Urobte to po modlitbe za toho človeka. A pri všetkom svojom konaní nezabudnite: Ježiš je vždy s nami!

Ďakujeme všetkým našim čitateľom za duchovnú i materiálnu podporu pri vydávaní tohto časopisu. Už ho čítajú aj v Číne! Pracovníci redakcie sa každý deň za vás modlia a šéfredaktor páter Mieczyslaw Piotrowski TChr každý týždeň slávi svätú omšu za vás a na vaše úmysly.

Všetkým želám aj v mene slovenských spolupracovníkov Milujte sa! radostné, požehnané sviatky Narodenia Pána!



Objednaj

Ak máte záujem o stiahnutie časopisu vo formáte PDF

  • Prihlás sa, ak už si registrovaný a časopis odoberáš
  • Objednaj, ak ešte nie si registrovaný


The above article was published with permission from Milujte sa! in March 2018.





Prečítajte si ďalšie kresťanské články v slovenskom jazyku





Navrchol

Odporucit stranku znamemu!


Články kresťanské