Články kresťanské. Milujte sa! Články kresťanské - Milujte sa
Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal                Nevezmeš meno Božie nadarmo                Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni                Cti otca svojho i matku svoju                Nezabiješ                Nezosmilníš                Nepokradneš                Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu                Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho                Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho               
Slovenská verziaKresťanský portál

Kresťanské zdroje

 
Svätí v ambulancii
   

Autor: MUDr. Laura Grześkowiak,
Milujte sa! 62/2019 → Svedectvo

Milujte sa!



Úpenlivo som prosila Pannu Máriu, aby všetko bolo v poriadku, aby – ak Boh chce – dieťa prežilo. Keď sa pacientka vrátila do ambulancie, kde bolo USB, uvidela som bijúce srdce dieťaťa, ktoré mi kývalo rukou.

Svätí v ambulancii

Chcela by som opísať svoju skúsenosť s príhovorom svätých. Som lekárka a venujem sa predovšetkým liečbe neplodnosti a ťažkostí, ktoré vedú k spontánnym potratom. Nespolieham sa len na svoje sily a vedomosti, ale vo veľmi ťažkých prípadoch aj na mimoriadnu pomoc z neba, ktorú udeľujú svätí so súhlasom Najvyššieho Šéfa a ktorá je veľkým požehnaním pre pacientov.

Božia služobnica Stanislava Leszczyńska

Prvou z týchto mimoriadnych skúseností bolo pre mňa tehotenstvo mojej sestry. V šiestom týždni tehotenstva sa sestra dozvedela, že dieťa v jej lone prestalo rásť a gestačný vak je prázdny, takže má prestať užívať lieky a pripraviť sa na vyčistenie maternice. V deň, keď mi to povedala, som počula reláciu o Božej služobnici Stanislave Leszczyńskej, pôrodnej asistentke v koncentračnom tábore Auschwitz, ktorá pri výkone svojej práce veľmi úzko spolupracovala s Pannou Máriou. Poprosila som teda Božiu služobnicu Stanislavu, aby toto dieťa zachránila, a začala som sa modliť ruženec za narodenie zdravého bábätka. Sľúbila som, že ak sa všetko dobre skončí, navštívim jej hrob. Po dvoch dňoch išla moja sestra do nemocnice. Lekári ju znovu vyšetrili a zistili, že dieťa je správne umiestnené v maternici a srdce mu bije. V stanovenom termíne, čiže v 40. týždni tehotenstva, sa narodilo krásne, zdravé dievčatko – Martinka.

Ak poprosíme a zhoduje sa to s Božou vôľou, môžu sa v našom živote diať nadprirodzené veci.

Bola to prvá skúsenosť, ktorá mi ukázala, že sa dejú veci, ktoré presahujú lekárske poznatky a skúsenosti a že sa netreba vzdávať. Veď ak Boh chce zachrániť život prostredníctvom svätých, môže to urobiť nadprirodzeným spôsobom.

Blahoslavená Marianna Biernacka

Ďalšou zaujímavou situáciou bolo moje stretnutie s blahoslavenou Mariannou Biernackou, ktorá počas druhej svetovej vojny obetovala svoj život za svoju nevestu. Prezývali ju „Maximilián v sukni“. Keď nacisti chceli zabiť jej syna a jeho tehotnú manželku, Marianna povedala, že sa postaví pred strieľajúcich vojakov namiesto svojej nevesty, čo naozaj urobila a zomrela. Tento príbeh mi vyrozprával istý kňaz. Na záver dodal, že našiel svätú, ktorá mi môže pomáhať. Povedala som, že s ňou nadviažem kontakt, na čo mi kňaz odvetil: „Laura, veď ti hovorím, že zomrela.“ A ja na to: „Ja viem!“

Ak Boh chce zachrániť život prostredníctvom svätých, môže to urobiť nadprirodzeným spôsobom.

O týždeň nato prišla ku mne pacientka s rizikovým tehotenstvom, ktorá navzdory mojim odporúčaniam chodila do práce. Začala silno krvácať a na druhý deň sme zistili, že jej 12-týždňové dieťa nežije a placenta sa oddelila. Videla som výsledky vyšetrenia, ktorým sa to zistilo. Vtedy som poprosila o pomoc blahoslavenú Mariannu a pacientku som poslala do nemocnice, pretože tvrdila, že krvácanie je slabšie než pred chvíľou. Všetko toto sa dialo počas nášho rozhovoru. Pacientka zrazu povedala, že cíti, ako krvácanie prestáva. Požiadala som ju teda, aby ešte raz išla na vyšetrenie do nemocnice. Večer sa ukázalo, že jej dcérka žije. Dnes má už šesť rokov.

Svätý archanjel Michal

Ďalšia situácia sa odohrala v mojej ambulancii, do ktorej prišla pacientka po siedmich rokoch liečby neplodnosti. Rok som ju liečila ja, predtým sa liečila v iných centrách. Poslala som ju na vyšetrenia a vedela som, že má veľmi vysokú hodnotu hormónu HCG. Pacientka mi povedala, že je tehotná. Predpokladala som teda, že na USG už uvidím gestačný vak alebo dieťa, ale namiesto toho som uvidela zmeny v oblasti jedného vajíčkovodu. V maternici však nebolo vidno nič. Takýto obraz jednoznačne poukazuje na mimomaternicové tehotenstvo. Poslala som teda pacientku do nemocnice, aby túto diagnózu preverili. Nemocničný lekár toto podozrenie potvrdil. Bola som práve po duchovných cvičeniach, ktoré boli tematicky spojené so svätým Michalom Archanjelom, a tak som začala o pomoc prosiť práve jeho. Po tom, ako sme dvaja lekári určili diagnózu mimomaternicového tehotenstva a poprosila som o pomoc svätého Michala Archanjela, večer som dostala správu, že tehotenstvo sa správne vyvíja v maternici. Dieťa sa narodilo bez komplikácií.

Panna Mária

Štvrtý prípad sa spája s Kráľovnou, šéfkou mojej ambulancie. Istej pacientke som urobila USG vyšetrenie. Dieťa už bolo veľké – malo 16 týždňov. Na obrazovke som si všimla, že dieťatku nebije srdce. Akoby plávalo v maternici bez akéhokoľvek vlastného pohybu. Pre lekára, ktorý sleduje tehotenstvo a lieči neplodnosť, je pohľad na mŕtve dieťa v pacientkinom lone dramatická skúsenosť. Chcela som nabrať odstup a silu, aby som to pacientke povedala, a tak som ju poprosila, aby išla na toaletu. Kým bola mimo ambulancie, úpenlivo som prosila Pannu Máriu, aby všetko bolo v poriadku, aby – ak Boh chce – dieťa prežilo. Keď sa pacientka vrátila do ambulancie, kde bolo USB, uvidela som bijúce srdce dieťaťa, ktoré mi kývalo rukou.

Bola to pre mňa veľmi silná skúsenosť. Keby to bolo mladšie tehotenstvo, mohla by som si to nevšimnúť a pomýliť sa, ale pri pokročilejšom štádiu tehotenstva sa známky vnútromaternicového úmrtia nedajú prehliadnuť.

Svätá Filoména

Nedávnym prípadom je pacientka, ktorá sa sedem rokov liečila na neplodnosť, pričom mala tri spontánne potraty. Po vyšetreniach som pacientke určila program liečby, ktorý bol pre ňu finančne veľmi náročný. Povedala, že najskôr si musí nasporiť, aby ho mohla absolvovať. Venovali sme sa aj jej manželovi, ktorého výsledky neboli celkom v norme, a predpísala som mu „jemné“ lieky, ktoré ho mali pripraviť na intenzívny liečebný program. Pacientka si veľmi ctila svätú Filoménu a spolu s manželom navštívila jej sanktuárium. Po návrate z púte ma informovali, že je tehotná a že výsledky má také dobré, ako nikdy predtým. Toto tehotenstvo sa teraz vyvíja bez akýchkoľvek komplikácií.

Pacientka si veľmi ctila svätú Filoménu a spolu s manželom navštívila jej sanktuárium. Po návrate z púte ma informovali, že je tehotná.

Boží služobník František Blachnický

Ďalším pomocníkom je František Blachnický. Prostredníctvom neho mi Pán Boh pomohol nájsť riešenie. Mala som pacienta so zdravotným problémom, ktorý som nemohla vyriešiť. Neexistovali totiž procedúry, ktoré by umožňovali jeho vyliečenie. Vyskúšala som rôzne nefarmakologické metódy. V poľských aj v zahraničných knihách som hľadala metódy liečby, ale nič, čo som u tohto muža aplikovala, nezabralo. Bola som v Krościenku a pri hrobe otca Františka som ho prosila, aby mi v tejto záležitosti pomohol. Keď som sa vrátila na miesto, kde som bola ubytovaná, zapla som internet a hneď som našla článok, ktorý opisoval priebeh zákroku, aký môj pacient potreboval. O chvíľu som našla aj stredisko, kde ho vykonali. Pacient momentálne podstupuje túto liečbu.

»Prečítajte si viac:
Obchod PDF: https://pdf.milujciesie.org.pl/sk/
Predplatné: milujtesa.org/#dar





The above article was published with permission from Milujte sa! in October 2020.








Prečítajte si ďalšie kresťanské články v slovenskom jazyku





Navrchol

Odporucit stranku znamemu!


Články kresťanské