Христианский Форум Форум. Христианство. Православие. Католицизм.
Я Господь, Бог твой, Который вывел тебя из земли Египетской, из дома рабства; да не будет у тебя других богов пред лицем Моим                Не делай себе кумира и никакого изображения того, что на небе вверху, и что на земле внизу, и что в воде ниже земли; не поклоняйся им и не служи им, ибо Я Господь, Бог твой                Не произноси имени Господа, Бога твоего, напрасно, ибо Господь не оставит без наказания того, кто произносит имя Его напрасно                Помни день субботний, чтобы святить его; шесть дней работай и делай [в них] всякие дела твои, а день седьмой - суббота Господу, Богу твоему                Почитай отца твоего и мать твою, [чтобы тебе было хорошо и] чтобы продлились дни твои на земле, которую Господь, Бог твой, дает тебе                Не убивай                Не прелюбодействуй                Не кради                Не произноси ложного свидетельства на ближнего твоего                Не желай дома ближнего твоего; не желай жены ближнего твоего, [ни поля его,] ни раба его, ни рабыни его, ни вола его, ни осла его, [ни всякого скота его,] ничего, что у ближнего твоего               
На русском Христианский портал

УкраїнськоюУкраїнською

Дополнительно

 
Тема: Можно ли христианину есть свинину?
   
Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Михаил 01-09-2022 09:11

Многие люди утверждают, что свинину есть нельзя. И действительно, в Ветхом Завете об этом говорится прямым текстом. Но в Новом Завете также прямым текстом говорится, что мы можем есть любую еду.

Коринфянам 10:25-27
Все, что продается на торгу, ешьте без всякого исследования, для спокойствия совести;
ибо Господня земля, и что́ наполняет ее.
Если кто из неверных позовет вас, и вы захотите пойти, то все, предлагаемое вам, ешьте без всякого исследования, для спокойствия совести.

Возможно, я что-нибудь неправильно понял, хотел бы выслушать позицию людей, которые считают, что свинину есть нельзя
Re: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Мистик 01-09-2022 10:28

Христос учит:
"Не то, что входит в уста, оскверняет человека: но то, что выходит из уст, оскверняет человека." (Мф.15:11)

И вообще, есть мясо не очень полезно. Это тяжелая пища замусоривающая организм. Особенно это касается пожилых людей. Поэтому с возрастом большинство людей грузнеет, т.к. организм уже справляется с тем, что человек запихивает в себя...
Re[2]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 17-12-2022 19:17

Потрібно читати повністю главу, а не виривати потрібну фразу з контексту. Там йшлось про немиті руки, а не про то що свиняче м‘ясо стало можна їсти.
Re[3]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 17-12-2022 19:59

Галина, в християнстві ніколи не було заборони на свинину.

Перше послання до коринтян, гл 10.
25 Їжте все, що на торговиці продається, нічого не розпитуючися заради сумління;
26 Господня бо земля та її повнота.
27 Як хтось із невіруючих вас запросить і ви згодилися піти, їжте все, що покладуть перед вами, нічого не розпитуючися заради сумління.
Re[4]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 17-12-2022 20:01

Галина, ваша секта вам забороняє їсти дохлятину, щурів і псів?
Re[5]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 18-12-2022 20:19

Моя секта мені не забороняє нічого, бо в мене її немає. В мене є Боже Слово записане в Біблії. Мені цього достатньо.
На решту ваших коментарів навіть не буду відповідати, бо половина або вирвані з контексту і стосувались іншого і я вже їх прокоментувала, або взагалі не стосуються конкретної теми.
А якщо вас дійсно цікавить це питання то моліться і просіть щиро в Бога щоб він вам відкрив очі на істину.
Re[6]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 18-12-2022 22:22

Галина, якої ви віри й конфесії? Де ви знайшли "біблію" в якій є заборона на свинину? Може у вас дедушкіна "біблія" от Губельмана, вожака СВБ, "Союзу войовничих безбожників"? В тому СВБ принаймні 90% не їли свинини, бо були верующіми сатаністами й відкритими гітлерівцями. Гітлер також не їв свинини. В Губельмана є ще стаття "Пачєму релігіознікі ненавідят еврея Гітлера?"

Галина, ваша "біблия" вам забороняє їсти дохлятину, щурів і псів?

Коли вам ваша "біблія" забороняє свинину то чому вона не забороняє вам їсти дохлятину, щурів і псів? Дохлятина це трупна отрута, щурі найбільші рознощики інфекцій, щурі і пси їдять власні какашки... Якась невідповідність у вашій "біблії"...
Re[7]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 19-12-2022 05:30

В дитинстві мене хрестили в греко-католицькій церкві, проте я себе туда не класифікую бо бачу там багато відхилень від істини. Зараз я не належу до якоїсь конфесії, і не бачу в цьому потреби. Де в Біблії ви бачите що є якісь назви у церкв? Немає такого, це все люди вигадують. Я просто християнка. І шукаю свій шлях до Бога. Біблія у мене звичайна православна. І звісно вона мені забороняє їсти щурів, псів і удушенину, як і іншу гидоту яку Бог не створював для їжі.
Одне речення в Біблії різні люди сприймають по різному, правда ж? Для цього не потрібно шукати іншу Біблію. Якось в коментарях в мене була бесіда з одною людиною і мені доказували що ЛГБТ це не гріх, і навіть умудрялись знаходити якісь цитати стосовно цього в Біблії і перекручувати мої аргументи, тому я вже нічому не здивуююсь. Люди просто шукають вчителів для себе які б підлещували їх слух, і вишукують фразочки з Біблії, які буцімто нівелюють їхні гріхи, хоча значення в тих фраз зовсім інше. Хочеться не напрягатись в життя і вірити що врятуєшся правда?
Ісус не просто так говорив притчами. Він казав, що обрані і так зрозуміють, інші слухають та не чують. Для того щоб зрозуміти Боже Слово не потрібно якогось високого інтелекту, просто потрібно підходити до цього з чистим серцем і тоді Бог відкриває істину значень своїх слів.


І яка мені різниця що їв чи не їв Гітлер? Гітлер і гівно не їв. Якщо я його теж не їм не робить мене сатаністкою.
Re[8]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 19-12-2022 10:21

Галино, то ви "незалежний експерт"? А вами написане це типу "пісма із далєка". Про котрі Ленін казав "как далєкі оні от народа".

Ви може з тих кому польский граф-диверсант Анжей Шептицький малював "метрики про хрещення"?

Поза Церквою Христовою є тільки одна дорога до Бога, це хрещення кровю, тобто бути вбитим за Богочоловіка Ісуса Христа.

В мене не інше тлумачення написаної "заборонии на свинину", я кажу що це написане є редагування вставкою зловмисного тексту, вчинене сатаністами. Бо сатаністи принаймні 300 років мали монополію на переписування Старого Завіту, станісти вбили усіх іудейских священиків і тим вбили іудаїзм, й тому що в сатаністів, ще до Ездри чи і до Мойсея, була заборона на свинину.

Те що сатаніст Гітлер і гітлерівці не їли свинину є одним з доказів того що в сатаністів є заборона на свинину. Є і давні тексти які це підтверджують.
Те що ви не їсьте свинину, ігноруючи припиписи Нового Завіту, тобто через вашу якусь невідому віру, робить вас подібною до сатаністів.
Re[9]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 19-12-2022 16:34

Ви їм свічку тримали тим сатаністам чи що? Що все про них знаєте ? І так на 100 % вірите в те що тут пишете? Десь вичитали, не ясно ще хто це понаписував і з якою ціллю.

Я ж довіряю Богу, і думаю що він попіклувався про те, щоб Його Слово дійшло до нас без змін.

Краще би почитали про історію церковних свят, які святкує ваша церква.
Re[10]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 19-12-2022 21:19

Я довго і тяжко вчився. Зокрема 5 років в науковій бібліотеці, по 16 год на добу.

Царем Землі є люди.
Сатаністи внесли зловмисні правки в Старий Завіт, маючи монополію на переписування Старого Завіту, протягом принаймні 300 років.
Бог дав свободу волі людині. Богу немає куди спішити.
Є така наука Аналіз текстової інформації. Знаючи його можна встановити де автор написав, а де були пізніше внесені редагування. І т.д.

Галина, які церковні свята УГКЦ вас цікавлять?
Re[11]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 20-12-2022 06:13

Коляда , це святкувалось язичниками ще до християнства, був такий Божич Коляда, люди ходили теж з вертепами, малювання яєць на пасху це все робили теж ще до християнства, але своїм божествам. Та майже кожне свято було ще за часів язичників, а з приходом християнства люди не хотіли змінювати те до чого звикли і ці всі традиції інтерпретували в християнські свято, хоча по суті Богу це не потрібно, і в Біблії не написано так святкувати ті свята. Це все одно що б дівчина зустрічалась перше з одним хлопцем, а потім почала зустрічатись з вами і робила все так як подобалось тому колишньому хлопцю, а не вам. Дарувала б вам ті подарунки, які він хотів, а не ви, їй було б просто не цікаво, що хочеться вам, бо вона вже так звикла. Не думаю що вам було б це приємно.
А святкування Миколая це взагалі дивно що це вважається церковним святом, адже його суть полягає в тому щоб обманювати дітей. В Біблії написано що будь-яка неправда - гріх. Це має свій наслідок. Потім люди не вірять в Бога, бо думають що Бог це теж щось казкове, вигадане, як і Миколай.
Re[12]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 20-12-2022 17:43

КОЛЯ́ДКА, и, жін.
1. Старовинна обрядова різдвяна пісня. Любий дядьку.. Хочу тільки де про що вас запитати: чи співають у Болгарії колядки і чи похожі вони на українські? (Леся Українка, V, 1956, 24); Його молода красуня мати співала йому чарівних пісень-колядок, яких ніхто вже й не знає сьогодні (Олександр Довженко, I, 1958, 314).
2. Обряд колядування. Було на вулиці, вечорницях, у досвітки, в колядці, на ігрищах ніхто, як я, перед вела (Олекса Стороженко, I, 1957, 101); Весела пора — колядки. Недаром кожна дівчина, як бога, дожидає їх; і наспіваєшся, і нагуляєшся, і нарегочешся (Панас Мирний, III, 1954, 42); Обряд щедрівок, колядок і посівання розвивається тепер у нашому народі цілком на світській основі (Літературна Україна, 24.I 1964, 3).
/Словник української мови: в 11 томах. — Том 4, 1973. — Стор. 237./
Re[12]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 21-12-2022 20:09

Кого святий Миколай обманув? Нікого. Сектанти ненавидять св. єпископа Миколая бо він дав ляпаса єретику Арію. Чим виявляють їх схильність до несправедливості, бо на єретику Арію не виявили тілесних ушкоджень і Миколай сумлінно відбув церковне покарання за рукоприкладство.
Батьки, які дарують дітям подарунки дітям, від імені св. Миколая, наслідують св.Миколая, який допомагав дітям бідних завжди таємно, не афішуючи себе. Таке є школою солідарності народу. Соціально-значимою функцією суспільства.
Re: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 17-12-2022 19:14

Прочитайте повністю вказану вами главу. В ній йшлося про те що язичники поклонялися ідолам і їм в жертву приносили їжу. Тобто тут йдеться саме про те що апостоли могли не боятись того що вона ідоложертвенна і їсти ту їжу. Але якщо вже скажуть що це ідоложертвенне тільки тоді не їсти. Ніде в Новому Заповіті не вказано що можна їсти не чисту їжу.
Re[2]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Віталій 18-12-2022 16:47

Прочитайте повністю вказану вами главу. В ній йшлося про те що язичники поклонялися ідолам і їм в жертву приносили їжу. Тобто тут йдеться саме про те що апостоли могли не боятись того що вона ідоложертовна і їсти ту їжу. Але якщо вже скажуть що це ідоложертовне тільки тоді не їсти. Ніде в Новому Заповіті не вказано що можна їсти не чисту їжу.
Галино, спеціально для таких, як ви, Христос сказав:
"22:29 Ісус же промовив у відповідь їм: Помиляєтесь ви, не знавши писання, ні Божої сили."(Матф.22:29)
Це стосується і вашого уявлення щодо їжі:
"І Він їм відказав: Чи ж і ви розуміння не маєте? Хіба ж не розумієте ви, що все те, що входить іззовні в людину, не може опоганити її?
Бо не входить до серця йому, але до живота, і виходить назовні, очищуючи всяку їжу." (Мар.7:18,19)
4:1 А Дух ясно говорить, що від віри відступляться дехто в останні часи, ті, хто слухає духів підступних і наук демонів,
4:2 хто в лицемірстві говорить неправду, і спалив сумління своє,
4:3 хто одружуватися забороняє, наказує стримуватися від їжі, яку Бог створив на поживу з подякою віруючим та тим, хто
правду пізнав.
4:4 Кожне бо Боже твориво добре, і ніщо не негідне, що приймаємо з подякою,
4:5 воно бо освячується Божим Словом і молитвою.
(1Тим.4:1-5)
І ще:"Для чистих все чисте, а для занечищених та для невірних не чисте ніщо, але занечистилися і розум їхній, і сумління."
(Тит.1:15)
Тому вам треба переглянути свої суботницькі погляди і стати християнкою.
"Цурайся нечистих та бабських байок, а вправляйся в благочесті."
(1Тим.4:7)
Re[3]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 18-12-2022 17:14

Віталій, ви один Віталій на цьому сайті? Чи тут є два різних Віталії?
Re[3]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 18-12-2022 22:30

Підтримую тут вас Віталій.
Re[2]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 19-12-2022 10:46

Немає ніде описус віри з назвою "язичництво". Тому язичництво це тільки нееврейство. Поділ на евреев і язичників. Типу варвари і греки, німі (німці) і українці...
Сатаністи виносять їжу в спеціальній мисочці, на горище їх хат, для чортів. Таким промишляли і евреи з Вавілону. Українці це знали про сатаністів, звідси і український вислів "годує чорта".
З тих часів відомі дві віри; багатоликий сатанізм (іштаризм, сонцепоклонництво...) й іудейство. Іштаристом був еврей Нерон. Були в народів якісь звичаї але це не вірування. Про Адама й Єву, Про Йова, про Потоп і Ноя знали усі народи.

Свинина є чистою їжею. Правдива релігія не може заперечувати природу речей.
Re: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 17-12-2022 20:15

Дії апостолів, глава 15.
28 Подобалось бо Святому Духові й нам ніякого більше не складати на вас тягару, крім цього необхідного:
29 стримуватися від ідоложертвенного м'яса, крови, душенини та розпусти. Ви добре зробите, коли будете берегтися цього. Будьте здорові.»
Ответ на "Re[12]: Можно ли христианину есть свинину? - греко-католик - 20-12-2022 17:43" Re[13]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 20-12-2022 17:55

Це ви до чого написали?
Re[14]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Віталій 20-12-2022 18:10

Це ви до чого написали?
До того, що вам треба стати християнкою, тоді не будете помилятись щодо Христового вчення:
"Це я написав вам про тих, хто обманює вас.
2:27 А помазання, яке прийняли ви від Нього, воно в вас залишається, і ви не потребуєте, щоб вас хто навчав. А що те помазання
само вас навчає про все, воно бо правдиве й нехибне, то як вас навчило воно, у тім пробувайте."
(1Ів.2:26,27)
"Бо хто розум Господній пізнав, який би його міг навчати? А ми маємо розум Христів!"
(1Кор.2:16)
Ці були шляхетніші за солунян, і слова прийняли з повним запалом, і Писання досліджували день-у-день, чи так воно є.
(Дії.17:11)
Re[15]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 21-12-2022 11:21

То до чого ви мені написали уривки з творів українських письменників ? Яким вони боком то до того шо написала я?
Вам що навіть немає що відповісти ?
Re[16]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Віталій 21-12-2022 11:36

То до чого ви мені написали уривки з творів українських письменників ? Яким вони боком то до того шо написала я?
Вам що навіть немає що відповісти ?
Біблія - твір українських письменників?


 
Re[17]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 21-12-2022 14:21

Віталій, я не до вас писала, а до греко-католика
Re[16]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 21-12-2022 20:35

В тих уривках українських письмеників є слово коляда, а слова "язичництва немає. І це пояснення слова коляда Академічним словником української мови.
Колядки це невідємний елемент святкування українцями Різдва Богочоловіка Ісуса Христа, про яке описано в Новому Завіті.

Ви Галино аморальна істота, бо коли ваші евреи і гускіє називали українців "свиньми", протягом 11 років, ви мовчали, а тут дорікаєте нам за те що є тільки добром і вас ніяк не стосується. А тепер лживо розповідаєте що такі як ви "не могли внести зловмисні редагування в Старий Завіт". Добро зло не породжує. А "заборона свинини", вписана сатаністами в Старий Завіт породила зло проти українців, зокрема велику війну проти України і Українців. Якби ви вболівали за авторитет Старого Завіту ви би перші пішли зупиняти тих хто українців називав "свиньми".
Re[17]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 22-12-2022 06:30

Я не бачу зв‘язку українських творів з тим що я написала. Вони були написані вже в часи християнства. Ви ж теж думаєте що це християнське свято, так само і ті письменники вважали. А я вам кажу історію почитайте тих свят, і що їх святкували ще до запровадження християнства.
Re[15]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 21-12-2022 14:26

А тепер до вас Віталій, по чому ви судите що ви християнин, а я ні?
Re[16]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 21-12-2022 20:42

Віталій мабуть є християнином, але він не є греко-католиком.
Re[16]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 21-12-2022 20:46

Суботники не є християнами, тому ви не є християнкою. Таїнство хрещення є незмиваємим, але ви Галино його очевидно зреклися. Хрещення відновлюється покаянням і Пресвятою Євхаристією.
Re[17]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 22-12-2022 06:25

Ісус не відміняв 10 заповідей. Там написано святкуй день 7 - субота. Ви мені по Біблії можете пояснити чому потрібно святкувати неділю, а не суботу? Але, будь ласка, по Біблії, а не по вашим церковним приданням.
Так само з хрещенням. Це має відбуватися в свідомому віці. Те що на вас побрискали водою в дитинстві ніяк на вас не впливає. Де в Новому Завіті вказано що потрібно хрестити маленьких дітей? Ісус сказав учням спочатку навчіть, а тоді хрестіть, тобто це мало бути в свідомому віці. Логічно ж що в утробі вас ніхто не навчав. І хрестили в живій воді, окунали в воду, а не брискали нею.
Грецьке слово «хрещення» («baptizо») є буквальним перекладом із мови оригіналу і означає «занурення, затоплення, зачерпування».
Re[18]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 22-12-2022 17:13

Християни не святкують суботу, християни святкують Воскресіння Христове, зокрема кожного тиждня, в сьомий день. Суботники завжди були і є сатаністами. Ми бачили і чули свого Бога, (Святу Трійцю) а ви ні. Краще бачити і чути ніж прочитати.
Ні, не повинно хрещення бути в зрілому віці. Навіть в колишньому іудаїзмі обрізання робили малюкам. Бо тільки хрещений може спастися, і тому що не усі діти доживають до зрілого віку.
Ви Галино не є християнкою і ви заперечуєте очевидне.
Re[19]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 22-12-2022 20:23

Християни мають виконувати 10 заповідей??
Ісус відмінив 10 заповідей? Ісус казав тепер святкуйте не суботу а неділю? Де це в Біблії написано?
Re[20]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 22-12-2022 20:35

Християни святкують Воскресіння Христове, зокрема кожного тиждня, в сьомий день.
Новий Завіт - нові свята. "Шість днів працюй, а сьомий присвяти Богу".

Галино, поясни 17 вірш 66 глави пророка Їсаї, що спільного між свининою і мишою? Чи ти думаєш що пророк Ісая еврей, й тому в нього "на городі бузина, а в Києві дятько"? Чи таки там Ісая слова "свинини" не писав? А це слово зловмисне редагування Старого Завіту сатаністами.
Re[21]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 23-12-2022 17:42

Але сьомий день завжди була субота. Бог творив 6 днів і на сьомий день - субота- спочив. Ісус не міняв дні також. Бог не змінний. Читайте історію хто і коли змінив це. Імператор Констянтин Великий зробив неділю сьомим днем. Неділя в язичництві вважалась днем сонця. Костянтин Великий протягом життя визнавав богом "Непереможне Сонце", хоча активно просував християнську церкву. Ви дійсно цього не розумієте чи просто не хочете побачити правду??
Re[16]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Віталій 22-12-2022 06:29

А тепер до вас Віталій, по чому ви судите що ви християнин, а я ні?
Християнин - учень, послідовник Христа. Як ви можете бути Його ученицею і послідовницею, не знаючи Його вчення?
Re[17]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 22-12-2022 10:36

По-перше, я ще знахожусь в процесі пізнання його вчення. Я, можливо, ще всього не розумію, але маю надію, що Бог буде мені відкривати.
Але якщо ви про свиняче м‘ясо, то ви мені скажіть де Ісус казав що стало можна їсти не чисту їжу. Бо ви там понакидали купу цитат з Біблії які не стосуються цього питання. Мені навіть важко якщо чесно то все коментувати, бо занадто вже то всьо «не в тєму».
Re[18]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 22-12-2022 17:18

Читайте Новий Завіт.
Ще раз, свинина є чистою їжею. Тільки содоміти заперечують природу речей.
Re[19]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Віталій 22-12-2022 17:38

Читайте Новий Завіт.
Ще раз, свинина є чистою їжею. Тільки содоміти заперечують природу речей.
Тому виходить, що ти - содоміт. Свинина - нечиста їжа, але очищується словом божим і молитвою. Тобто, перед вживанням всякої їжі, а не лише свинини, треба молитись про очищення. Тому християни перед вживанням їжі завжди моляться, дякуючи Богові за послану їжу і просячи про її очищення.Така природа речей і такі Божі правила, які ти заперечуєш. Ото ж,
"Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! Бо зо слів своїх будеш виправданий, і зо слів своїх будеш засуджений."
(Матф.12:36-38)
Re[20]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 22-12-2022 19:00

Ти обмовник і суботник Віталій так можеш піти до пекла.

Ще раз. Свинина чиста тварина.

І як ти особисто очищуєш їжу? Включаєш зомбоящик в котрому є еврей Кашпіровским? Тоді це магія.
Християни перед прийомом їжі промовляють подячні молитви, Отче наш і Богородицю.
Re[21]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 22-12-2022 20:34

Є місце в Біблії що потрібно молитись Богородиці ?
Re[22]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 23-12-2022 00:59

Галина, читай Новий Завіт і молися Пресвятій Богородиці. "Практика критерій істиності". Навіть Біблія не вміщає усю повноту життя і усю повноту релігії.
Тут мені хтось згадав Кумранські сувої. Котрі тепер є в храмі-книгарні Ізраїлю.
В США купили один такий кумранський текст, і там фахівці виявили що це підробка. Потім археологи виявили що в Кумрані ніякого поселення не було, були тільки житла гончарів на 30 осіб...
Re[23]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 23-12-2022 17:20

Дякую за пораду, але я читаю Новий Завіт і Старий Завіт і молюсь Богу. А померлій людині, яка наврядчи мене чує сенсу молитись не бачу. Біблія якраз таки вміщає все що потрібно. А в книжечках можна понаписувати все що завгодно.
Re[18]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Віталій 22-12-2022 17:50

По-перше, я ще знахожусь в процесі пізнання його вчення. Я, можливо, ще всього не розумію, але маю надію, що Бог буде мені відкривати.
Тобто, до Христа ви ще не прийшли.Тоді все зрозуміло.
Але якщо ви про свиняче м‘ясо, то ви мені скажіть де Ісус казав що стало можна їсти не чисту їжу. Бо ви там понакидали купу цитат з Біблії які не стосуються цього питання. Мені навіть важко якщо чесно то все коментувати, бо занадто вже то всьо «не в тєму».
Що вам неясно з цих цитат?
4:4 Кожне бо Боже твориво добре, і ніщо не негідне, що приймаємо з подякою,
4:5 воно бо освячується Божим Словом і молитвою.
(1Тим.4:1-5)
І ще:"Для чистих все чисте, а для занечищених та для невірних не чисте ніщо, але занечистилися і розум їхній, і сумління."
(Тит.1:15)
Слова "Кожне творіння" передбачають якісь винятки? Ви можете знайти у Новому Заповіті згадку про них?
Раджу також на цю тему прочитати Дії 10:9-16
І ще цитата зі Старого Заповіту:
"І ляк перед вами, і страх перед вами буде між усією звіриною землі, і між усім птаством небесним, між усім, чим роїться земля, і між усіма рибами моря. У ваші руки віддані вони. Усе, що плазує, що живе воно, буде вам на їжу. Як зелену ярину Я віддав вам усе. Тільки м'яса з душею його, цебто з кров'ю його, не будете ви споживати."
(Бут.9:2-4)
Re[19]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 22-12-2022 19:18

Так 4:4 "Кожне бо Боже твориво добре". А Галина заперечує, називаючи свинину "нечистою".
Так, (Бут.9:2-4) заперечує "заборону свинини".

Поясни, (17 вірш) що спільного між свининою і мишою? Чи ти думаєш що пророк Ісая еврей, й тому в нього "на городі бузина, а в Києві дятько"?
Re[19]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 23-12-2022 19:27

Щодо 1 Тим 4:1-5
Там написано що освячується Божим Словом. Те, що Бог освятив для їжі ви можете почитати в Левит 11 і Второзаконня 14. Нечисту їжу він не освячував. Тож перед тим як молитись потрібно переконатись чи освятив цю їжу Бог.
Щодо Тит 1:15
Тут взагалі не йдеться про чисте і нечисте м‘ясо. Бо про чисту і не чисту їжу закон дав Бог. А там йдеться про те що не потрібно зважати на юдейські байки. Справа в тому що юдеї на той час понапридумували закони які Бог їм не давав. От наприклад як православні і католики придумали що потрібно молитись Богородиці і тд.
Ви що думаєте що перше Бог дав закон про чисту та нечисту їжу, називає нечисту їжу мерзотою, а потім сам на свій закон каже що то юдейські байки?? Серйозно?
Щодо Дії 10. Ви ж і самі знаєте що там взагалі не про їжу мова йшла. Так як пізніше Петру відкрилось значення сна. Воно стосувалось язичників, людей, а не їжі. До речі там Петро каже що ніколт не їв нічого не чистого. Якби Ісус відмінив закон на не чисту їжу то думаю Петро до цього часу знав би вже про це. А якщо не знав, то значить і сам Ісус не їв нечисту їжу. А Ісус каже будьте святі як я. Тобто ми маємо у всьому наслідувати його.
Щодо цитати з Старого Заввту яку ви навели сама покі що не можу зрозуміти. Можливо переклад трішки не такий, я не знаю. Але чомусь до цього Бог сказав Ною взяти тільки по парі нечистих тварин і по 7 пар чистих. Була ж якась на це причина.
Re[20]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 24-12-2022 23:13

4:4 "Кожне бо Боже твориво добре".

Ваша проблема Галино в тому що ви в Богочоловіці Ісусі Христі не бачите Правдивого Бога.
І в тому що ви не бачите Матір Божу в Пресвятій Богородиці.

Іудеї їли свинину. А сатаністи не їли свинину.

Бог не забороняв Ною їсти свинину.
Re[16]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Віталій 23-12-2022 17:54

А тепер до вас Віталій, по чому ви судите що ви християнин, а я ні?
Тому що християнин - це учень і послідовник Христа. Як Ви можете бути ученицею Христа, не знаючи Його вчення, викладеного у Біблії? У т.ч. і вчення про їжу і про суботу. Хочете подробиць про суботу? Помилка суботників у тому, що ви суботу розумієте буквально, як юдеї, тоді як у новозаповітні часи її треба розуміти духовно. Але ж для цього треба читати Біблію.
Re[17]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 23-12-2022 18:03

Добре, давайте факти з Біблії, що суботу потрібно розуміти духовно.
Re[18]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Віталій 24-12-2022 13:37

Добре, давайте факти з Біблії, що суботу потрібно розуміти духовно.
Слово "Субота", а бо "Шабат" по-єврейськи прекладається як ""спокій". Отож мета суботи - спокій, відпочинок. У старозаповітні часи це означало, як вважали юдеї, що у цей день нічого не можна робити. Але, навіть з огляду на цей закон, виходить, що Христос його порушував, як думали євреї. Бо вони його розуміли буквально. Але Христос його трактував духовно, тому Його розуміння суботи набагато ширше, бо, як сказав Він про Себе,
"...Сын Человеческий есть господин и субботы.
(Лук.6:5)
А детальніше можете вичити це питання, прочитавши послання "До Євреїв", розд.3,4. Ось частинка 3 розд.:
1 Посему будем опасаться, чтобы, когда еще остается обетование войти в покой Его, не оказался кто из вас опоздавшим.
2 Ибо и нам оно возвещено, как и тем; но не принесло им пользы слово слышанное, не растворенное верою слышавших.
3 А входим в покой мы уверовавшие, так как Он сказал: `Я поклялся в гневе Моем, что они не войдут в покой Мой', хотя дела Его были совершены еще в начале мира.
4 Ибо негде сказано о седьмом дне так: и почил Бог в день седьмый от всех дел Своих.
5 И еще здесь: `не войдут в покой Мой'.
6 Итак, как некоторым остается войти в него, а те, которым прежде возвещено, не вошли в него за непокорность,
7 то еще определяет некоторый день, `ныне', говоря через Давида, после столь долгого времени, как выше сказано: `ныне, когда услышите глас Его, не ожесточите сердец ваших'.
8 Ибо если бы Иисус Навин доставил им покой, то не было бы сказано после того о другом дне.
9 Посему для народа Божия еще остается субботство.
10 Ибо, кто вошел в покой Его, тот и сам успокоился от дел своих, как и Бог от Своих.
11 Итак постараемся войти в покой оный, чтобы кто по тому же примеру не впал в непокорность.
(Евр.4:1-11)
Очевидно ж, що тут суботством тут названа можливість для євреїв знайти, нарешті спокій, прийнявши Христа своїм Месією.
І ще один вислів Христа:"Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою!"
(Матф.11:28)
Тобто, у новозаповітні часи субота - це спокій, якого людина досягає, прийшовши до Христа.
Re[19]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 24-12-2022 14:18

Ну я так і не побачила де написано що суботу не потрібно розуміти буквально. Ви просто бачите в тих рядках те що хочете бачити. Ісусу сказав що хто любить його буде виконувати заповіді.
Пам'ятай день суботній, щоб святити його! Шість днів працюй і роби всю працю свою, а день сьомий субота для Господа, Бога твого: не роби жодної праці ти й син твій, та дочка твоя, раб твій та невільниця твоя, і худоба твоя, і приходько твій, що в брамах твоїх. Бо шість день творив Господь небо та землю, море та все, що в них, а дня сьомого спочив тому поблагословив Господь день суботній і освятив його.
Саме в заповіді йдеться конкретно про день 7, а не про спокій.
Написано конкретно, не робити ніякої роботи. Ісус казав, що добрі діла в суботу робити можна, а не працювати.
Re[20]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Віталій 24-12-2022 22:10

Ну я так і не побачила де написано що суботу не потрібно розуміти буквально. Ви просто бачите в тих рядках те що хочете бачити. Ісусу сказав що хто любить його буде виконувати заповіді.
Пам\'ятай день суботній, щоб святити його! Шість днів працюй і роби всю працю свою, а день сьомий субота для Господа, Бога твого: не роби жодної праці ти й син твій, та дочка твоя, раб твій та невільниця твоя, і худоба твоя, і приходько твій, що в брамах твоїх. Бо шість день творив Господь небо та землю, море та все, що в них, а дня сьомого спочив тому поблагословив Господь день суботній і освятив його.
Саме в заповіді йдеться конкретно про день 7, а не про спокій.
Написано конкретно, не робити ніякої роботи. Ісус казав, що добрі діла в суботу робити можна, а не працювати.
Тобто, ви так нічого і не зрозуміли. Дійсно, один день тижня, написано, не робити ніякої роботи. Ну і не робіть. Тільки не треба нав"язувати іншим, що коли це буде не субота, вони не спасуться.
Ще раз:
"Ти хто такий, що судиш чужого раба? Він для пана свого стоїть або падає; але він устоїть, бо має Бог силу поставити його. 14:5 Один вирізнює день від дня, інший же про кожен день судить однаково. Нехай кожен за власною думкою тримається свого переконання."
(Рим.14:4,5)
І про їжу:"Слабого в вірі приймайте, але не для суперечок про погляди. Один бо вірує, що можна їсти все, а немічний споживає ярину."
(Рим.14:1,2)
Чи може вас спасти немічна віра?
І ще одне. Чи бачили ви у церкві суботників дари Святого Духа, Його прояви? А це ж необхідний атрибут справжньої, живої Христової Церкви.
Re[21]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 24-12-2022 22:16

Так, я бачила в церкві «суботників» прояви Святого Духа. Не тільки адвентисти визнають суботу якщо що.
Re[22]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 24-12-2022 23:29

Субота це споконвіку святковий день сатаністів. Бог в суботу, після створрення Світу і Людини, відпочивав, а сатаністи вважають що вони панують в суботу, типу "Бог спіт і нічего нє відіт". Кажуть що до земного життя Богочоловіка Ісуса Христа більшість народів святкували пятницю, день стврорення Богом людини.
Як субота стала святковим днем евреев, невідомо. Є тексти в яких евреи просять Бога святкувати суботу, а не пятницю. Тобто святкування суботи евреями є їх вибором, а не Бога.
Re[22]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Віталій 25-12-2022 14:45

Так, я бачила в церкві «суботників» прояви Святого Духа. Не тільки адвентисти визнають суботу якщо що.
"Якщо що" - калька з московської, яку вживають наші малограмотні журналісти і телевізійники. Українською - "коли що".
І які саме прояви ви бачили? Що зрозуміли з текстів, з якими я запропонував ознайомитись?
Re[23]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Галина 25-12-2022 17:44

До євреїв - не розумію ще, це завжкі тексти для мене на даному етапі.
Але не думаю що в Біблії щось може суперечити одне одному, тому там навряд чи йдеться про те що одна з 10 заповідей відмінена і що її не потрібно розуміти буквально.

Відкриття, видіння, мови.
Re[24]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Віталій 25-12-2022 21:50

До євреїв - не розумію ще, це завжкі тексти для мене на даному етапі.
Але не думаю що в Біблії щось може суперечити одне одному, тому там навряд чи йдеться про те що одна з 10 заповідей відмінена і що її не потрібно розуміти буквально.
Звичайно, що не відмінена. Наповнена новим змістом, роз"яснена. Новий Заповіт пояснює нам суботу,як спокій, якого досягає людина, прийшовши до Христа. І з цього моменту вже не один день у тижні, а всі дні життя християнин віддає на служіння Богу. Тому сенс святкувати якийсь особливий день втрачається - такого дня більше немає, бо християнин вже досяг спокою, відгукнувшись на заклик Христа:
28 Придите ко Мне все труждающиеся и обремененные, и Я успокою вас;
(Матф.11:28)
Тому святкування якогось особливого дня ніяк не є умовою спасіння - лише день відпочинку від праці і день, у який ми відвідуємо Богослужіння. Бо служіння християнина Богу не у відвідуванні зібрання полягає, а у щоденному виконанні Божої волі. А на зібраннях ми підкріплюємо свій дух, творимо колективні молитви, разом славимо Бога, навчаємось Його Слову, отримуємо від Нього настанови на потрібні для нас теми і т.п. Тому нав"язування своїм адептам і неофітам святкування суботи у старозаповітному сенсі є по- перше, змушуванням до букви законництва, яке, як відомо, нікого не спасло, а по- друге, накладанням на людей лишнього тягаря, який ускладнює людям життя, не даючи взамін нічого.
Відкриття, видіння, мови. Це є і у християн віри євангельської і навіть набагато більше - дари пророкування, зцілення, чудотворіння і т.д. - про них сказано у 1Коринтянам 12 розд.
І зауважте - вони день богослужіння - не субота. Як же так?
Ответ на "Re[24]: Можно ли христианину есть свинину? - Віталій - 25-12-2022 21:50" Re[25]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Игорь 26-12-2022 08:16

"Якщо що" - калька з московської, яку вживають наші малограмотні журналісти і телевізійники. Українською - "коли що".
Ха-ха-ха!!!
Виталина, которой все сусалы разбили "Этимиологическим словарем украинского языка" пытается кого-то поправить на украинской мове?! Оригинально. То на чем ты разговариваешь - это убогий западенский диалект куда насрали поляки, нассали венгры и наблевали немцы с австрийцами. Хочешь научиться украинскому языку, Виталина, езжай в Полтавскую область и учись. А то так дурочкой с понтами и помрешь.
Re[26]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Віталій 26-12-2022 17:23

А то так дурочкой с понтами и помрешь.
Тобой мне не быть - это точно.


 
Re[26]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 26-12-2022 17:52

Триндиш.Назви слова польского, німецького і угорського походження в українській мові, зокрема в діалектах Заходу України; галичан, буковинців, подолян, волинян, закарпадців ?
Полтавський діалект став основою української літературної мови. Тому не потрібно нікуди їхати, бо в усіх школах України вчать українську літературну мову.
Re[27]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Игорь 27-12-2022 06:37

Триндиш.Назви слова польского, німецького і угорського походження в українській мові, зокрема в діалектах Заходу України; галичан, буковинців, подолян, волинян, закарпадців ?
Дах :)))
Полтавський діалект став основою української літературної мови. Тому не потрібно нікуди їхати, бо в усіх школах України вчать українську літературну мову.
Как не потребно ехати? А если Виталина не знает простых украинских слов "край" и "окраина"? Значит ей надо ехать на родину украинского языка, в Полтавскую область, и учить на месте мову.
Re[28]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 27-12-2022 18:01

1. Верхня частина будівлі, що служить її покриттям; покрівля. — Був у нас добрий будинок з вербини, Ґонтовий дах, димарі із цеглини (Яків Щоголів, Поезії, 1958, 339); В 1955 році ми збудували ще один табір на 200 корів, з двосхилим дахом, критий етернітом (Колгоспник України, 4, 1957, 3); * Образно. Цікаво побувать над дахом світу,.. Чарує велич снігових вершин (Микола Шеремет, Дорога.., 1957, 31).

2. перен. Домівка, житло. Не крився пилом темний шлях, .. Як кидав я мій рідний дах (Яків Щоголів, Поезії, 1958, 375); Чого, чого я в тих літах Не витерпів! Спершу важкая Борня за хліб, за цент, за дах, За те, що з кождим днем тікає (Іван Франко, XIII, 1954, 410). Під одним дахом з ким — в одному приміщенні, — Не хочу жити під одним дахом з чортякою! Ще, борони боже, на суд потягнуть!.. (Михайло Коцюбинський, III, 1956, 9).
/Словник української мови: в 11 томах. — Том 2, 1971. — Стор. 214./
Re[29]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 27-12-2022 18:04

Ще раз. Полтавський діалект став основою української літературної мови. Тому не потрібно нікуди їхати, бо в усіх школах України вчать українську літературну мову.
Re[30]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Игорь 28-12-2022 09:50

Ще раз. Полтавський діалект став основою української літературної мови. Тому не потрібно нікуди їхати, бо в усіх школах України вчать українську літературну мову.
Именно!!!! Нормальный украинский язык, спевучий, он родом с Полтавы.
А не ваш, свинячий западенский диалект.
Вот на востоке украины слово "дах" неиспользуется. А почему? А потому как это слово "через польску мову запозичено с нимецкой". Это вам немцы через поляков наблевали в головы.
-Интересная это вещь, "Этимиалогический словник украинского языка", очень рекомендую, униат. :))))))))))Виталине не предлагаю ибо тупая, ей надо на родину мовы, в Полтавскую область ехать, иначе никак, ибо тупая.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))


 
Re[31]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 28-12-2022 20:52

Триндиш нацисте Игор, основа літературної мови це не значить що усі слова є з одного діалекту. Там є слова з усіх діалектів української мови.

Слово "Дах" є українським, а не польским і навіть не німецьким. Бо в Україні люди поселилися значно раніше ніж в Польщі і в Німеччині. Тому в Україні житла стали будувати скоріше. Дах це перекриття будинку при котрому є горище. Таке в Україні появилося в часи Трипілля. А в Німеченні не так давно ще будували житла, з перекриттям без горища, на основі забитих в землю палів, по периметру, з інтервалом в 1 метр, висотою 1,8-2 м, з двохскатним перекриттям.
Re[32]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Игорь 29-12-2022 06:06

Триндиш нацисте Игор, основа літературної мови це не значить що усі слова є з одного діалекту. Там є слова з усіх діалектів української мови.
Слово "Дах" є українським, а не польским і навіть не німецьким. Бо в Україні люди поселилися значно раніше ніж в Польщі і в Німеччині. Тому в Україні житла стали будувати скоріше. Дах це перекриття будинку при котрому є горище. Таке в Україні появилося в часи Трипілля. А в Німеченні не так давно ще будували житла, з перекриттям без горища, на основі забитих в землю палів, по периметру, з інтервалом в 1 метр, висотою 1,8-2 м, з двохскатним перекриттям.
Шооооооо?!!!!!! Триполье??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Трипольцы - это хохлы????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ты это, Виталине об этом расскажи. А то эта тупая дурочка думает что про украину в ПВЛ написали. А она вишь, на ТЫСЯЧЕЛЕТИЯ старше!!! Да что-ты, скорее всего первый питекантроп тоже хохлом был, иначе зачем ему начинать свиней разводить. Ну хохол в чистом виде. Виталину научи.
Re[33]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Игорь 29-12-2022 06:33

Я так понял, триполец, что "Этимиологический словарь украинской мовы" какие-то лохи составили? Правильно? Ну так я согласен, я всегда говорил что из хохла ученый что из свинины говядина.
Нетучки нв украине умных людей. Увы. Остались только двое, Виталина и униат. У одного государство украина в ПВЛ появилось, у другого трипольцы-хохлы.
Даааа, а всего-то 30 лет образование на украине без присмотра Москвы и вот такие феноменальные результаты.
:))))))))))))))))))))))
Re[34]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 29-12-2022 19:29

Етимологічний словник української мови. 1982 року, в семи томах
Ред. кол.: О. С. Мельничук (гол. ред.), І. К. Білодід, В. Т. Коломієць, О. Б. Ткаченко. АН УРСР. Ін-т мовознавства ім. О. О. Потебні. — К.
Інститут мовознавства — провідна багатопрофільна науково-дослідна установа та координаційний центр, який розробляє теоретичні й методологічні засади загального, слов'янського, балтійського, германського, а також структурно-математичного та прикладного мовознавства. Головне завдання — провадити фундаментальні та прикладні дослідження з метою отримання нових наукових знань.
Це космополітичне збіговиско. Вони побачили якесь українське слово в іншій мові і подають його українцям як іншомовне.
Re[35]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Игорь 02-01-2023 08:19

Етимологічний словник української мови. 1982 року, в семи томах
Ред. кол.: О. С. Мельничук (гол. ред.), І. К. Білодід, В. Т. Коломієць, О. Б. Ткаченко. АН УРСР. Ін-т мовознавства ім. О. О. Потебні. — К.
Інститут мовознавства — провідна багатопрофільна науково-дослідна установа та координаційний центр, який розробляє теоретичні й методологічні засади загального, слов\'янського, балтійського, германського, а також структурно-математичного та прикладного мовознавства. Головне завдання — провадити фундаментальні та прикладні дослідження з метою отримання нових наукових знань.
Це космополітичне збіговиско. Вони побачили якесь українське слово в іншій мові і подають його українцям як іншомовне.
Ну, а я что говорю? Всякие эти Мельничуки да Коломийцы, да вся эта АН УРСР вовсе никакие не ученые. На украине ученых нема. А не, хотя не прав, есть трошки, это ты индус, телка Виталина, и этот самый кого Виталина читает. Фсе! Вы цвет украинской науки!
:))))))))))))))))))))))))))))))
Re[33]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 29-12-2022 19:25

Так, Трипільці-Скіфи це Українці. За генетичним кодом, за мовою за кухнею і т.д.
Re: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 02-01-2023 03:36

Книга пророка Наума і Плач Єремії повністю написані сатаністами. В книгах інших пророків, зокрема й Єремії, є тільки відносно малі вставки сатаністів, у вигляді окремих віршів і глав. Про Наума практично нічого невідомо, мабуть такої людини не було.
Re[2]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Игорь 02-01-2023 08:13

Так, Трипільці-Скіфи це Українці. За генетичним кодом, за мовою за кухнею і т.д.
Шоооо?! Ты еще и триполец? Офигитительно. А по генетпческому коду ты еще и скиф?! Прикольно. А пятнышко на лбу, как Гита и Зита, ты носишь? Скифы они же к индо-иранской группе относятся. Так ты у нас еще и индус получаешься?
Слушай, триполец индусского происхождения, а ты рецептиком трипольской кухни поделишься? Я перед знакомыми вымахнусь - никто не знает, а я тут прям с трипольской кухней такой красавец. Пиши рецепт.
:))))))))))))))))))))))))))))))))
Re[3]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 02-01-2023 17:00

Триндиш Игор.
Трипілля це робоча назва археологів, а не історична. Знайшли археологи щось нове, біля села Трипілля на Київщині, і так це нове назвали.
Скіфам намалювали "індо-іранськ", а не довели цю вигадку.
"Трипільці" були землеробами, вирощували те що і тепер українці вирощують і розводили тварин тих що і тепер вирощують, зокрема корови. Тобто мали кухню молочно-мясну-хлібну-овочеву.
"Скіфи" це розкопки курганів, тобто поховання еліти, а "трипільці" це розкопки хатин землеробів, а народ один, український.

Є ще вигадка з назвою "індо-європейск"...
Re[4]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Игорь 02-01-2023 18:49

Тююю, ты еще и индо-европеец, индус?!
Так где рецепт трипольской кухни? Зажал, лодомериец?
Re[5]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 03-01-2023 17:12

Триндиш Игор, це ти індо-еврееєц, бо ти є фаном таких вигаданих словосполучень.
Re[5]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Игорь 04-01-2023 12:28

Так я не понял, индус, рецепт трипольской кухни будет? Или ты опять, как типичный лодомериец фино-угорского происхождения, клювом впустую щелкнул?
.
Кстати, а зачем вы украили русское слово "прапор"? У вас в мове хоть чего-нибудь своего есть?
Re[6]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 04-01-2023 19:56

Триндиш гускій нацисте Игорь.
ПРАПОР, а, чол.
1. Полотнище певного кольору чи поєднання кольорів, часто з певним зображенням, прикріплене до держална чи шнура; є офіційною емблемою держави, символом її суверенітету. Державний прапор Союзу Радянських Соціалістичних Республік складається з червоного полотнища, з зображенням у його верхньому кутку, коло древка, золотих серпа і молота, і над ними червоної п'ятикутної зірки, обрамленої золотою каймою (Конституція СРСР, 1963, 32); Майоріли на весняному.. вітрі три прапори: червоний прапор з серпом і молотом, американський зірчасто-смугастий і британський з пучками різнобарвних смуг-променів (Павло Загребельний, Європа. Захід, 1961, 97); Під звуки маршу до залу вноситься прапор двічі орденоносної Української Радянської Соціалістичної Республіки (Вечірній Київ, 6.XI 1967, 2); Монте-Мікеле [гора] одяглася в червоні базальти, а Везувій наче викинув в море двобарвний прапор: блакитний з рожевим (Михайло Коцюбинський, II, 1955, 295);
/Словник української мови: в 11 томах. — Том 7, 1976. — Стор. 516./

Слово «прапор» було ще в давньоукраїнські часи, зокрема в староцерковнослов'янській Біблії, де прапоръ походить від праукраїнського *роrроrъ (відповідає питомому. поропоръ). Русь це Україна, а мне Московія.

В українській мові 97,5% слів є українськими.

Ти верующий в норманську теорію Карамзіна і в "переселення народів"?
Re[7]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Игорь 05-01-2023 09:11

Так, что такое "прапор" ты прочитал. Молодец.
Теперь открываем Этимиологический словарь и узнаем от каких слов происходит слово "прапор". И ими оказываютс, оказываются....тарам, слова "перо, парить". И если "перо" в мове есть, то вот слова "парить" нетути. Нетути в мове слова от которого произошло слово "прапор". Вы украли это слово! Из русского языка украили.
Ваша мова это компилляция из языков всех кто по вам оттоптался - русские, поляки, фино-угры, и т.д. и т.п..
.
А слово "ручница" вы зачем стырили? Сами не смогли придумать, опять у русских стырили, побирушки?
Re[8]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 05-01-2023 19:18

Триндиш гускій нацисте Игор. До царя Петра І московити говорили на фінських діалектах, а гускій язик сформувався в середині 19 століття. Що Волга, кремль, Кама це словянські слова?
Re[9]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Игорь 07-01-2023 10:25

Триндиш гускій нацисте Игор. До царя Петра І московити говорили на фінських діалектах, а гускій язик сформувався в середині 19 століття. Що Волга, кремль, Кама це словянські слова?
Тюююю, вон оно как! Спасибо что просветил! Чтоб э без тебя делал, индус!
Вон оно почему я не мог прочитать берестяные грамоты XII-XV века, они оказываются на финно-угорском написаны. :)))
Кстати, триполец, как думаешь, почему из почти 1200 найденных берестяных грамот 1100 найдено на территории России, а на украине ВСЕГО ТРИ!!!
Шо, будушие хохлы писать не умели? Или поляки будущим хохлам не разрешали писать?
Re[10]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 07-01-2023 17:58

Берестяні грамоти є з Новгорода, з українського міста в угро-фінському морі.
Гускій нацисте Игор, твій рідний язик, найкраще зберігся серед мадяр, які переселилися з теперішньої РФ в Панонію.
Бо в Україні вже вміли виготовляти папір, і ці технології не вивозили за межі України.
Re[11]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Игорь 08-01-2023 10:26

Шооооооооо?! Новгород тоже Хохляндия?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!
Екарный Бабай!!!!!!!!!! А я то и не знаю! О, сколько нам открытий чудных готовит украинца мозг.
И туалетную бумагу вы изобрели??????????!!!!!!!! Тюююююю! Покажешь рулончик XII века, индус? :))))) Очень уж интересно с каким папиром протоукры в клозет ходили. :)))))))))))
А шо такое Панония? И почему мадьяры финно-уграми оказались? Эт они специально, как и русские, внезапно на другом языке начали говорить, шоооб всех запутать?
P.S. Так а рецептик трипольской кухни будет? Или зажал, лодомериец?
Re[12]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 08-01-2023 15:45

Триндиш гускій нацисте Игор. Північний флот СРСР також був "Хохляндією", і ти це незнав й забув. В Палестині було українське місто з назвою Скіфоопіль, це ти не знав і забув... Так було і з українським Новгородом.
Папір першими придумали єгиптяни, потім китайці На півночі теперішньої РФ точно ніхто не виробляв папір, в роки українського Новгорода. Тому там і були берестяні грамоти.
Рецепти не зберігаються, бо їх тільки тепер почали, а яких тварин розводили і що вирощували археологи вже навчилися виявляти. Була корова то було молоко, сметана і творог. Вирощували пшеницю то і вміли випікати хліб. Вирощували червоний буряк то вміли варити борщ...
Re[10]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 07-01-2023 17:59

Берестяні грамоти є з Новгорода, з українського міста в угро-фінському морі.
Гускій нацисте Игор, твій рідний язик, найкраще зберігся серед мадяр, які переселилися з теперішньої РФ в Панонію.
Бо в Україні вже вміли виготовляти папір, і ці технології не вивозили за межі України.
Ответ на "Re[12]: Можно ли христианину есть свинину? - греко-католик - 08-01-2023 15:45" Re[13]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Віталій 09-01-2023 09:48

Триндиш гускій нацисте Игор. Північний флот СРСР також був "Хохляндією", і ти це незнав й забув. В Палестині було українське місто з назвою Скіфоопіль, це ти не знав і забув... Так було і з українським Новгородом.
Папір першими придумали єгиптяни, потім китайці На півночі теперішньої РФ точно ніхто не виробляв папір, в роки українського Новгорода. Тому там і були берестяні грамоти.
Рецепти не зберігаються, бо їх тільки тепер почали, а яких тварин розводили і що вирощували археологи вже навчилися виявляти. Була корова то було молоко, сметана і творог. Вирощували пшеницю то і вміли випікати хліб. Вирощували червоний буряк то вміли варити борщ...
Творог(москв). - сир(укр).
Сыр(москв.) - твердий сир(укр.)
Пшеницю там не вирощували, лише жито, бо для пшеницы той клымат ы грунти не підходять. Пшеницю і зараз там не вирощують, як і на нашому Поліссі. Хіба що й як виняток. Новгород ніколи не був Руссю. Але це був виселок Русі, заснований Руссю для торгівлі з місцевими фіннами. Тому порядки у місті були, як у Русі і розмовляло місцеве населення слов"янською мовою, яка була ближчою до тодішньої польської, хоча у ті часи між польською і русинською різниця була невелика. Місцеве населення мало вигляд чисто фінський, про що свідчать зображення, які збереглись до нашого часу. Час заснування Новгорода - друга половина 10ст., про що свідчить археологія. На території Новгорода давніших артефактів не знайдено. Тобто, Новгород, як мінімум, на півтисячоліття молодший за Русь, тому очевидно, що по відношенню до Русі це місто є вторинним, фактично, колонією, як і грецькі міста на території України.
Re[14]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Игорь 09-01-2023 12:52

Понял, а настоящее название Новгорода Новмисто, да? :))))))
Понятно.
А Аскольд и Дир тоже хохлами были? Ну, в смысле интересно, когда Аскольд и Дир пришли с Новмиста и трахнули городишко Куев, они уже были хохлами и поэтому из Куева сделали Хохляндию или наоборот, Куев был Хохляндией и поэтому когда Аскольд с Диром его трахнули, они автоматически подхватили хохлятсво и Новмисто стало Хохляндией?
:))))) Хм, интересный исторический вопрос.
А шо за Пивничный флот в СССР? Не было у нас такого. Ну пить конечно пили. но шоб прям весь флот стал пивничным, ну это ты загнул, лодомериец.
Ну вот, а рецепт зажал. Но я тебя понял - поскольку в Индии разводят коров, значит индусы - это хохлы. Понял, индус. :)))))
Re[15]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Игорь 09-01-2023 13:01

Творог(москв). - сир(укр).
Сыр(москв.) - твердий сир(укр.)
Какой примитивный язык.
Еще, телка, забыла:
Бурак - от burak (польский)
И да, открываем Словарь украинского языка и видим:
Творог, сыр (русский) - сир (хохлятский). Одно слово! Ха-ха-ха!!!
Виталина хоть бы рот не открывала, не позорилась, безграмотная.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Re[16]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 09-01-2023 17:25

Триндиш гускій нацисте Игор. Буряк це українське слово. Поляки появилися максимум 15-16 століть тому. Русскіх придумав Сталін в 1932 році
А буряк є їжею людей мінімум 70 століть тому.
Слово творог є багатьох слов´янських мовах - біл. тварог, рос. творог, пол. twaróg, чеськ. і словац. tvaroh , прасл. *tvarogъ — очевидно, від творити.

Українці тільки недавно почали робити твердий сир і те що тепер називають творогом називали сиром, а тепер виникла потреба в двох назвах, бо це два різних продукти, типу мягкий сир і твердий сир, або творог і сир.
Re[17]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Игорь 10-01-2023 05:39

Триндиш гускій нацисте Игор. Буряк це українське слово. Поляки появилися максимум 15-16 століть тому. Русскіх придумав Сталін в 1932 році
Так, совсем ты меня запутал, триполец. Значит русский язык придумали в середине XIX века. Так, а русских придумал Сталин в 32-м году. Так, а кто-же тогда разговаривал на русском языке ажно 100 лет?
А буряк є їжею людей мінімум 70 століть тому.
Это свеклу люди знали 70 столетий тому. А буряк западенцы узнали только от поляков.
Слово творог є багатьох слов´янських мовах - біл. тварог, рос. творог, пол. twaróg, чеськ. і словац. tvaroh , прасл. *tvarogъ — очевидно, від творити.
Прикинь, значит во всех славянских языках есть, а в твоей мове нет. Значит что, твоя мова не славянская? Ну да, понадергали со всех языков кто сверху вас был, получился западенский. Полтавский-то язык одного корня с русским, а вот ваш западенский суржик фик пойми что.
Українці тільки недавно почали робити твердий сир і те що тепер називають творогом називали сиром, а тепер виникла потреба в двох назвах, бо це два різних продукти, типу мягкий сир і твердий сир, або творог і сир.
Шооооооооооо?????????!!!!!!!! Вы, великие укры, изобретшие папир и выкопавшие Черное море, приручившие корову и сохранившие великую кулинарную культуру Триполья, только сейчас додумались до творога?! Да ты меня обманываешь! Не может такого быть. Наверняка в мове куча слов отражающих множество оттенков различных видов творога. Или шо, вы это слово не догадались у поляков стащить?
:)))))))))))))))))))
Re[18]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 10-01-2023 16:32

Хаме гускій, до того РФ заселяли великороси, а до великоросів РФ заселяли фіно-мадяри.

Буряк українці споживали спокон віку, є багато міст і сіл з назвою в якій є корінь "борщ", а на РФ немає таких назв. Борщ ппримусив їсти в фіно-мадяр українець Іван Грозний. Після його смерті твої фіно-мадяри не майже їли борщу, бо це був символ диктаторського минулого. Але український борщ переміг твоїх предків, в 19 ст.

Тверді сири це плід бідної кухні, їх придумали жителі гір, де немає замінника молочки в ті три місяці коли корова не доїться.
Бринза це український сир, придуманий гуцулами, які живуть в Карпатах.
Це тепер твердий сир розкіш. Бо твердий сир довго зберігається.

Слово творог походить від українського слова "творити", созідаь по гускому.
Re[19]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Віталій 13-01-2023 20:22

Буряк українці споживали спокон віку, є багато міст і сіл з назвою в якій є корінь "борщ", а на РФ немає таких назв. Борщ примусив їсти в фіно-мадяр українець Іван Грозний.
Іван-4 (Грозний) ні разу не українець. Він чисто ординець, чингізид, тобто, потомок Чингісхана. А його походження від Рюриковичів вигадали самі москалі, щоб примазатись до київської династії. І взагалі, т.зв. "історія" московії -суцільний міф, написаний на замовлення московських царів. Імперія зла виросла на брехні, підлості і насильстві, тому вона мусить розвалитись, і всі дізнаються правду про це непорозуміння.
Re[20]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 13-01-2023 23:50

Цар Іван Грозний був україномовним українським греко-католиком, зокрема і монахом, його жінка була українка, українська греко-католичка Олена Глинська. Від Чингизидів він свій рід не виводив. В молодості він виводив свій рід від німців але це минулося.
Так, штунди його ненавидять, але пояснити цю їх ненависть не хочуть чи не можуть. Ти не виняток.
Re[17]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Игорь 10-01-2023 08:30

Но сам факт прикольный:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Западенец и западенка, оба знают как это будет по-русски и вопросов у них не возникает. А вот как будет по-украински они оба точно не знают.
Прикольно. А у вас на украине хоть кто-нибудь нормально мову знает? Или так, по ходу слова выдумываете?
Re[18]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Андрій (https://www.amen.in.ua/) 10-01-2023 12:37

Если вы хотите прожить больше лет и счастливо, то нужно вообще и полностью отказаться от мяса, если хотите болеть и умирать в тяжких муках то можете есть свободно! Выбор остается за вами!
Re[19]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Андрій (https://www.emmanuel.in.ua/) 10-01-2023 12:43

А вообще есть мясо — это роскошно жить, тот кто ест мясо, тот роскошно живет, последствия правда от этого катастрофические, как вред от сигарет, есть мясо — это вредная привычка, вы думаете курица или индюк хотел, чтоб вы его сьели, по этому и рак берется и всякие болезни и страдания у употребляющего мясо.
Re[20]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 10-01-2023 16:10

Триндиш флудист і богхульник. На ринку свинина коштує 110-130 гр. Мясо дає білок. Людина кожен день повинна отримати 100-150 гр білку. Білок є ще в молочному сирі, а найдешевший сир вдвічі дорощий ніж мясо свинини. Є білок в курячих яйцях але тепер кілограм курячих яєць 140 грн і там нижчий відсоток білку. Білок є і в рослинах, але його там дуже мало, він тільки частково може замінити тваринний білок і він виходить в ціні від 200 гр за кг. хліб має до 10% білка, а мука від 20 грн за кілограм.
Мясо може бути шкідливим тільки для тих хто не дотримується постів.
Людина повинна їсти в місяць мінімум 2 кг мяса і без мяса два місяці за рік.
Це 20 кг мяса, ціна 2200 - 2600 грн. Така сума не є розкішю. Що 40 літрів пального для автомобіля за рік є розкішю?
Той хто не їсть мяса споживає значно більший обєм продуктів і на значно більшу суму, бо без білка не може людина жити.
Ти їсиш мясо телятини?
Re[18]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 10-01-2023 16:36

Триндиш гускій нацисте. Що ти не знаєш?
Re[19]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Игорь 11-01-2023 13:06

Хаме гускій, до того РФ заселяли великороси, а до великоросів РФ заселяли фіно-мадяри.
Шоооооооо?" РФ заселяли великоросы? А до РФ кто заселял? А куда делись фино-мадьяры которые до7 и откуда появились великоросы, которые после? А если были великоросы, то значит были и малоросы? А где они?
:)))))))))))))))))))))))))))))))
Буряк українці споживали спокон віку, є багато міст і сіл з назвою в якій є корінь "борщ", а на РФ немає таких назв. Борщ ппримусив їсти в фіно-мадяр українець Іван Грозний. Після його смерті твої фіно-мадяри не майже їли борщу, бо це був символ диктаторського минулого. Але український борщ переміг твоїх предків, в 19 ст.
Дааа, в России свекла. Ну, бурак тоже все поймут.
только вот это слово заимствовано в мову из польского.

Тверді сири це плід бідної кухні, їх придумали жителі гір, де немає замінника молочки в ті три місяці коли корова не доїться.
Бринза це український сир, придуманий гуцулами, які живуть в Карпатах.
Це тепер твердий сир розкіш. Бо твердий сир довго зберігається.
А слово "брынза" заимствовано из румынского языка. Это румынская brânză. Ха-ха-ха!!!!!!!!!!!!!
Во всем западенском суржике по ходу дела ни одного собственного слова.
Ха-ха-ха!!!!!!!
Слово творог походить від українського слова "творити", созідаь по гускому.
Ты с Виталиной разберись - в вашем западенском суржике вообще слово "творог" есть? Словарь украинской мовы говорит что слова "творог" в ней нет. Только "сир". :))))))))))))))))))))))))))))))))
А ты что, индус, хочешь стащить из русского языка в свой суржик слово "творог", а потом сказать что это мы у вас его украли? Вот сразу западенца видно. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Re[20]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 11-01-2023 20:48

Хаме гускій, до того РФ заселяли великороси (їх придумав Петро 1), а до великоросів РФ заселяли, московити (від річки Москви) а до московитів фіно-мадяри.

Слово "свекла" походить з грецької мови. Домострой написав україномовний цар Іван Грозний і там було слово буряк, яке пізніше якась чурка замінила на "свекла". Слово свекла є ще в болгар (в них це слово від греків).
Ще раз, поляки наймолодша спільнота в Центральній Європі, вони походять від українців, в них власних слів не більше 5%. Їх за щось вигнали.
Слово буряк є українським словом, воно є в усіх словян, окрім болгар і гускіх

Майже усі українські слова є українського походження.

Слово бринза є майже в усіх словянських мовах. І в румунів. Воно значить "овечий сир". Відомо і доведено що слово бринза в словянські мови прийшло від українців. І що в румунській мові немає такого корення. І немає такого кореня в західно-європейских мовах. Скоріше це слово є від української етнічної групи з назвою гуцули.
В румунів це слово звучить по іншому, як "бренсе", і має інше значення "румунський сир". Більшість румунських сирів є коровячими, а не овечими. А в гуцулів й в інших це винятково овечий сир.

В українських словниках до 1970-их років слова "творог" немає, а в пізніших є. Те що слово "творог" походить від українського слова "творити" є доведеним фактом.
Суржик це слова яких немає в словниках, типу гускіх матюків. Ти лінгвіст хренов.
Re[21]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Игорь 13-01-2023 06:53

Шооооооооо? РФ была еще при Петре I? Офигеть! Вот оно что значит украинская наука. А Петр I был президентом что-ли? Ну то ладно, мы ж Мордор, у нас чего только не бывает.
Так, триполей, ну ты так и не рассказал как в нашем Мордоре народ появлялся. И так, сначала были фино-мадьяры. Ага. А потом московиты. Ага. А куда фино-мадьяры делись? А московиты откуда взялись? А люди которые не на Москве-реке жили, а на Оке или на Волхове? Ааааааа, это как раз волхвами были. Ну так а на Оке?
Так, а дальше великоросы появились. Ага. А московиты? Куда московитов дели? Это что геноцид московитов что-ли был? :))))))))
Re[22]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Игорь 13-01-2023 07:06

Слово бринза є майже в усіх словянських мовах. І в румунів. Воно значить "овечий сир". Відомо і доведено що слово бринза в словянські мови прийшло від українців. І що в румунській мові немає такого корення. І немає такого кореня в західно-європейских мовах. Скоріше це слово є від української етнічної групи з назвою гуцули.
В румунів це слово звучить по іншому, як "бренсе", і має інше значення "румунський сир". Більшість румунських сирів є коровячими, а не овечими. А в гуцулів й в інших це винятково овечий сир.
О, как оказывается. Как все оно. Сразу видно - украинская наука. А то тут злые языки выдумывают что само название "гуцулы" из румынского языка, со времен когда готы хозяевами над этим народом были, кому это название дали. Ничего необычного. Вы, западенцы, и под готами были. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Re[23]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Игорь 13-01-2023 07:26

А ЭТО СПЕЦИАЛЬНО ДЛЯ БОЛТЛИВОЙ ПАФОСНОЙ ТЕЛКИ ВИТАЛИНЫ:
Я вот не пойму, ты телка, Виталина, зачем рот открываешь если ничего не знаешь?
То тут пыталась в истории поучать - оказалась полной лохушкой.
А что ты, Виталина, тут вякала поправляя людей в мове? Оказалось что, индусский триполец, грамотнее тебя на целую голову.
Очередной раз Виталина болтанула о том чего не знает.
Открываем "Этимиологический словник украинской мовы" и о чудо! видим что в нормативном украинском языке есть слово "творог".
Кстати, лодомериец, а что такое за сокращение "див. тварог"? "Див." это сокращение от какого слова, что значит?


 
Re[24]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 13-01-2023 18:55

Еврее-гускій нацисте, слово "Творог" є тільки в статті про слово "Творити", а не в українській мові до 1970-тих років. Етимологічний словник української мови є з 1980-тих років і там ще немає статті про слово "Творог".
Re[22]: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 13-01-2023 19:02

Фантазуєш хаме гускій: "до того (теперішню) РФ заселяли великороси (їх придумав Петро 1), а до великоросів РФ заселяли, московити (від річки Москви) а до московитів фіно-мадяри".
Re: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 30-01-2023 05:59

На сайті "Еврейский взгляд" не можна критикувати швабістів, марксистів, сатаністів, терористів і зеленого Ина. "Новий дивний світ..."
Re: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: греко-католик 18-02-2023 21:49

Тарас Чорновіл розказує казочки про Ізраїль, котрі є тільки пропагандою Ізраїлю й обманом українців.
РФ колонія Ізраїлю. Путін й Зеленський евреи. Панівна віра Ізраїлю це сатанізм. Мета Ізраїлю це "царство" антихриста, тобто ОЗГ евреев-рабовласників.
Re: Можно ли христианину есть свинину?               [Написать ответ]
Отправитель: Андрей (https://a2me2n.blogspot.com/) 25-05-2023 19:05

Эта тема может вызвать много споров и разногласий среди верующих, но давайте рассмотрим ее с точки зрения Библии.

В Старом Завете свинья считалась нечистой животной, и ее употребление в пищу было запрещено. В книге Левита (11:7) говорится: «Свинья, ибо она имеет копыта раздвоенные и не разжирается, нечиста будет для вас». Это запрет относился только к евреям, которые следовали законам Моисея.

В Новом Завете Иисус Христос сказал, что не то, что входит в рот, оскверняет человека, а то, что выходит из него (Марк 7:15). Таким образом, христианам не запрещается есть свинину.

Однако, есть и другие аспекты, которые могут повлиять на решение верующего о том, есть ли ему свинину. Например, здоровье. Свинина может быть источником инфекций и болезней, поэтому некоторые люди избегают ее употребления.

Также есть аспекты культуры и традиций. В некоторых странах свинина считается необычайно вкусной и распространенной пищей, в то время как в других она может быть запрещена или не принята.

В целом, решение о том, есть ли христианину свинину, остается на его совести и убеждениях. Библия не запрещает ее употребление, но каждый должен принимать решение, основываясь на своих знаниях, убеждениях и здравом смысле. Главное – не забывать о любви к ближнему и уважении к его мнению и традициям.




Рекомендуйте эту страницу другу!






Подписаться на рассылку




Христианские ресурсы

Новое на форуме

Проголосуй!